Logo DAVO Bieren


Preloader DAVO glas

DAVO’s Thuishaven

Lekker bier, leuke mensen. Dat is waar het om draait bij het DAVO Proeflokaal in Deventer, onze thuishaven. Je bent welkom om een blik te komen werpen op de brouwketels waar de DAVO bieren worden klaargestoomd, woorden te wisselen met iemand van het DAVO Team, die op al je biervragen een antwoord heeft, je dorst te lessen met een Surf Ale, Road Trip of een van onze andere bieren, en je (grote) trek te stillen met een DAVO Hap of een DAVO Diner, binnen in ons door haardvuur opgewarmde Proeflokaal.

Bieren op tap

1. Surf Ale, DAVO, 6,4%

F@#king Hawaii in je glas! Aroma’s van ananas en citrus. Fris, blond, hoppig bier.

25Cl €4 | 40Cl €6,40

2. Ginger Beer, DAVO, 4%

Terug van weggeweest!

Een fris biertje met extra gember en limoen. Een perfecte dorstlesser op een warme zomerdag!

25Cl € 3,90 | 40Cl € 6,20

3. Darkness, DAVO, 7,5%

Het onwettige kind van een Dubbel en een Stout.

Met de intense smaak van gebrande mouten en het verfijnde aroma van karamel.

25Cl €4,- | 40Cl €6,40

4. Buitenpost, DAVO x Gulpener, 6,5%

DAVO en Gulpener samen terug naar de basis. Dit frisse witbier komt van buiten en is goed voor buiten. Met rechttoe rechtaan ingrediënten uit eigen omgeving gebrouwen. Goed voor de smaak, goed voor de natuur.

25Cl €4,- | 40Cl €6,40

5. Jolly Yankee Juice, Gallivant, 5%

Hi there buddy! Met deze fruitige sappige New Engeland IPA hopen we een homerun te slaan. Beeld je in dat je met honkbalknuppel in je hand klaarstaat om de bal van je leven te slaan, tot plots de zoete geur van ananas je neus bereikt… Je probeert je te focussen op de bal maar dit lukt niet meer. Je gooit je baseball-cap op de grond en trekt een Jolly Yankee Juice open. Deze sappige dorstlesser zal je niet teleurstellen: een flanerende fruitsensatie. Cheers!

25Cl €4,40 | 40Cl €7,10

6. The Don, DAVO, 10%

Combineert aroma’s van karamel, vanille en chocolade met laurier. Zacht van smaak, maar een flinke rechtse hoek.

Het ultieme laatste ronde bier.

Saint Dmitri Ivanovitsj Donskoy Sweet Oak Aged Russian Imperial Stout

25Cl €4,70 | 40Cl €7,50

7. Big Chef, Cloudwater Brewing Co x Two Chef’s Brewing, 3,5%

Een knaller van een IPA die de Nelson Sauvin hop tot zijn recht brengt en hard laat binnenkomt met felle aroma’s en krachtige smaken. Big Chef is de grote zus van Little Chef, met dubbel zoveel mout, hop en alcoholpercentage, waardoor het een intens en sterk karakter heeft en voor een totaal andere beleving zorgt dan de Little Chef. Deze IPA is flink hazy, heeft ‘big juicy energy’, met forse aroma’s en smaken van verse kruisbessen.

Gebrouwen in samenwerking met Cloudwater Brew Co uit Engeland, een van de gruwelijkste brouwerijen die er is. Deze collab is er op uit om de bijzondere effecten van hop uit te lichten afhankelijk van de hoeveelheid hop gebruikt en het alocholpercentage van het bier. Voor dit project is de Nieuw Zeelandse hopsoort Nelson Sauvin gebruikt, waarmee twee aparte bieren gebrouwen zijn: de Little Chef Pale Ale (3.5%) en de Big Chef IPA (7%). Big Chef is een knaller van een IPA met een dubbele dosis Nelson Sauvin hop waardoor het extra felle aroma’s en krachtige smaken heeft. Proef ze beide om de volle krachten van deze geprezen hopsoort te ervaren!

Geeky info: Gebrouwen in tandem met ‘Big Chef’, beide met Nelson Sauvin hop.

25Cl €6,20 | 40Cl €9,90

8. Road Trip, DAVO, 8,5%

Deze friskruidige Tripel is een behoorlijke beuker maar ook gevaarlijk doordrinkbaar.

25Cl €4,30 | 40Cl €6,60

9. Red Neck, DAVO, 4,7%

Lekkerder dan je hete halfzus. Gebrouwen met water, gerstemout, tarwemout, hop, gist, buskruit en democratie.

25Cl €4,30 | 40Cl €6,60

10. Café Racer, DAVO, 5,8%

Het huisbier van DAVO. Een pretentieloos blond bier.

Niet te zwaar en zonder fratsen.

25Cl €3,90 | 40Cl €6,60

11. Indie IPA, DAVO, 7,5%

De Indie IPA is mild. Om een goede reden: een overmaat aan hop maakt het bier te bitter, alsof je het bier moet wegkauwen. Daar houden wij niet van.

DAVO Indie IPA is een krachtige IPA barstensvol hop. Deze dankt haar fruitige en bloemige aroma’s en aangename bitterheid, dan ook aan deze hoppen. Het bier is mooi in balans met de zoete moutbasis.

25Cl €4,30 | 40Cl €6,60

12. Pils, Gulpener, 5%

Een bier wat iedereen wel kent, pils.

Vriendelijk gebrouwen door onze zuiderburen.

25Cl €2,70 | 40Cl €4,20

Dorst | DAVO Bieren

Dorst?

Je kunt hier echt heel erg lekker bier drinken. Heel veel verschillende. En ja, die maken wij zelf. In onze eigen ketels. Die hebben we er niet alleen voor de show neergezet.

Trek?

Van bier krijg je trek. Dat weten we. Speciaal om die reden leek het ons een goed idee om burgers op de kaart te zetten. Dat is gelukt. Zo kun je vast een blik werpen op de mogelijkheden. Kun je vast watertanden om de smakelijke toekomst.

Proeven met de Brouwer | DAVO Bieren

Proeverijen

Maar wacht eens even. Wat is bier nu eigenlijk? En hoe zit dat hele brouwen in elkaar? Dat willen we je met liefde uitleggen. We doen niets liever. Lijkt je dat wat? Dan kun je (reserveren voor) Proeven met de Brouwer. Daar vertelt Arnoud (de brouwer) over de ontstaansgeschiedenis van DAVO, het brouwproces en onze dromen, uiteraard onder het genot van drie verschillende DAVO bieren.

IJsseltocht

Wandel of fiets met een goed gevulde borreltas van DAVO in Deventer naar Buitenpost in Twello. Kies uit een wandelroute van ca. 8 of 12 km of een fietsroute van ca. 20 of 30 km. De routes voeren je langs de IJssel, landgoederen en onze mooie Hollandse natuur.

DAVO Shop | DAVO Bieren

Shop

Fan van ons of onze bieren? Onder andere onze hardlopers, bieren op blik, kleding en geschenkverpakkingen staan voor je klaar in onze shop. De shop is elke dag van 12:00u tot 22:00 geopend. Zo kan je ook thuis van ons genieten!

Openingstijden

Maandag en dinsdag
12:00 – 23:00

Woensdag t/m zaterdag

12:00 – 01:00

Zondag

12:00 – 00:00

Goed proeflokaal nieuws