Goud voor de Weizenbock!

Goud voor de Weizenbock | DAVO Bieren

Weizenbock, de beste speciaal bock Nederland 2019!

Na twee keer zilver, in 2016 en 2017, is de gouden plak dan nu ook binnen! Bij de Beste Bockbier Competitie van Bier Consumenten Vereniging Pint en Mitra Slijters is de DAVO Weizenbock gister als winnaar uit de verf gekomen. De prijzen werden maandag 28 oktober uitgereikt in Amsterdam tijden het StiBON Lustrum Symposium.

Drie categorieën

De Beste Bockbier Competitie bestaat uit drie categorieën; de Donker Bock, de Speciaal Bock en de Dubbel/Sterk Bock. De robijnrode DAVO Weizenbock werd beoordeeld in de Speciaal Bock categorie: de categorie waarin bieren met toevoegingen zoals groenten, kruiden, honing of sterke drank werden beoordeeld. Deze Speciaal Bock categorie bestond uit 28 deelnemers.

Objectieve keuring

De Beste Bockbier Competitie is geen verkiezing maar een objectieve keuring door biersommeliers, bierexperts, brouwers en bierkeurmeesters. De beoordeling en keuring van de in totaal 85 ingezonden bieren werd in verschillende ronden gedaan. Na drie rondes werd er op basis van scores duidelijk welke bieren in de prijzen vielen.

Goud voor de Weizenbock