Logo DAVO Bieren


Preloader DAVO glas

DAVO en duurzaamheid

Wij zijn graag een beetje lief voor het milieu. Dit doen we door duurzame initiatieven van anderen te ondersteunen, maar vooral door te investeren in onze eigen duurzaamheid. Ondanks dat we een goed huwelijk hebben met het milieu, valt er altijd winst te behalen. Toch durven we te zeggen dat er bij de ons Proeflokaal in Deventer al een goede fundatie is gelegd.

Zonnepanelen

In Deventer

Brouwen kost energie. De energie die wij er in steken is van nature al onuitputtelijk. Daarom werd het tijd dat de energie die wij hiervoor uit het stopcontact halen dit ook zou worden. Disselhorst Green Energy heeft het dak van de Brewpub dan ook bekleed met een serie aan zonnepanelen. Deze installatie zorgt ervoor dat brouwen in ons Proeflokaal volledig energieneutraal wordt.

Watertank | DAVO Bieren

Watertank

In Deventer

Een lengte van ongeveer 3 meter, een gezonde geel/beige kleur en goed voor de opslag van 5000 liter regenwater en koelwater uit onze brouwerij. Deze nieuwe duurzame toevoeging aan de line-up in onze biertuin zorgt ervoor dat het water dat op ons dak valt of door onze koelinstallatie wordt gepompt voor een tweede ronde mee kan. En aangezien we geen verzameldrift hebben, sproeien we dit water dan ook gewoon weer uit over onze grasmat.

Bierbostel

Bierbostel is het spul dat overblijft na het brouwen van een bier. Wij houden van duurzaam en als we iets nog een tweede bestemming kunnen geven, doen we dit graag. Hoe lekker is het dan dat bierbostel lekker wordt gevonden door varkens. Ons bierbostel gaat dan ook door voor varkensvoer!

Migaloo Bier

Niet zomaar een bier, maar een bier met een verhaal. Dat is Migaloo, het nieuwe DAVO bier op blik. Migaloo is ontstaan in samenwerking met het gelijknamige roeiteam, bestaande uit Aidan Scherpbier en Tristan Sim, dat in 2021 de Atlantische Oceaan over zal gaan roeien. Met deze tocht willen zij aandacht vragen voor de plastic soep in de oceaan. DAVO staat volledig achter dit doel en bij elk verkocht Migaloo bier wordt de missie van Team Migaloo, namelijk de strijd tegen de plasticsoep, ondersteunt.

Sta jij ook achter dit doel?