Weizenbock verkozen tot beste bok van het Oosten

Weizenbock, beste bok van het Oosten | DAVO Bieren

Na heel Nederland volgt nu het Oosten!

Onze variant op bokbier werd onlangs al verkozen tot Beste Speciaalbock van Nederland, nu is de Weizenbock ook verkozen tot beste bok van het Oosten! Op zondag 24 november vonden de opnames voor de finale van de Beste Bok van het Oosten, een wedstrijd van RTV Oost en Omroep Gelderland, plaats in de studio van de laatst genoemde regionale omroep.

Nationale Bokbierdag Zutphen

Om deel te nemen aan de competitie voor de Beste Bok van het Oosten konden brouwers zich inschrijven. Tijdens de Nationale Bokbierdag in Zutphen op 13 oktober werd het publiek betrokken in deze competitie. Bezoekers van het evenement in de binnenstad van Zutphen konden alle inzendingen van de wedstrijd proeven en beoordelen. De tien beste inzendingen gingen vervolgens door naar de finale.

In de studio bij Omroep Gelderland

De bekendmaking van de Beste Bok van het Oosten vond afgelopen zondag plaats in de studio bij Omroep Gelderland. Marijn ging namens DAVO op pad om de uitreiking bij te wonen. De winnaar werd gekozen door een jury die het bier beoordeelde op verschillende punten. Nadat de helft van de brouwers in een eerste ronde afvielen, ging het bij het eindoordeel tussen de vijf overgebleven brouwerijen. Hierbij kwam de Weizenbock als winnaar uit de verf.

De complete finale wordt op 31 december uitgezonden, maar hieronder is alvast het moment van de uitreiking te zien: